Omgeving

Durbuy, ook wel de kleinste stad ter wereld genoemd. Hoewel het plaatsje klein is in omvang, is het “groot” aan weelde. Pittoreske straatjes, sfeervolle restaurantjes, ambachts-ateliers en gastronomische specialiteiten maken Durbuy een verrukking voor de zintuigen.

Activiteiten

Het land van Ourthe biedt een paradijselijke omgeving voor een verscheidenheid aan activiteiten. Zo is de omgeving uitermate geschikt voor wandelen en mountainbiken. Ook kunt u de mooiste plekken uit de omgeving te leren kennen kano- of kajakvaarend over de Ourthe.

Toeristen informatie
website

 


Grotten van Hotton

De grotten van Hotton zijn opgenomen als uitzonderlijk Natuurerfgoed van Wallonië, en dat is niet voor niets. De grotten, die door de eeuwen heen zijn gevormd door de werking van water, bieden een ondergronds avontuur. Hier kunt u de ruime hoeveelheid stalagmieten en stalagtieten bewonderen in verscheidene kleuren.

Grotten van Hotton
website 


Megalieten van Wéris

Onder de megalieten van Wéris wordt een verzameling van dolmens en menhirs verstaan. De grote steenformaties zijn gemaakt door prehistorische volken en zijn uniek in België.  

Megalieten van Wéris 
Website

Parc des Topiaires

Parc des Topiaires is ideaal voor een dagje uit met het gezin. Het park bevindt zich op zeer korte afstand van het historische centrum van Durbuy. Deze enorme “tuin” vol gebeeldhouwde planten beslaat maar liefst 10000m2 grond. U kunt er buxusstruiken, laurierbomen, hulst en cypers vinden in de meest bijzondere vormen.  

Parc des Topiaires
Website


Markt La Petite Batte

Elke zondagochtend vanaf Pasen tot aan november biedt Bomal een uitgebreide markt. Deze drukbezochte markt - idyllisch gelegen langs de Ourthe en de Aisne - biedt een uitgebreid assortiment aan verse (streek)producten. Ook kunt u diverse kwaliteitsproducten en antiek te vinden bij de sfeervolle kraampjes. 

Markt La Petite Batte
Website


Kasteel van Modave

Nabij Modave in de Belgische provincie Luik bevindt zich het prachtige 17e-eeuwse Kasteel van Modave. Het kasteel, gebouwd op een hoge rots biedt een schitterend uitzicht op de over het aanliggende natuurreservaat. Een tour door de twintig rijk gedecoreerde en gemeubileerde kamers die het kasteel rijk is, bieden een heerlijk uitje.

Kasteel van Modave
website

Natuurpark Chlorophylle

Natuurpark Chlorophylle is een immens bos van van 9 hectaren groot. Het recreatiebos biedt een avontuurlijk parcours voor jong en oud. Het park biedt een enorme houten speeltuin. Vooral de loopbrug, die op vijftien meter hoogte langs de boomtoppen voor een bijzondere wandeling zorgt, is erg populair.  

 


Natuurpark Chlorophylle
Website

Labyrint Barvaux

Van juli tot en met september biedt het maïslabyrint in Barvaux een dromerig doolhof. Het reuzenlabyrinth is extra leuk doordat er gebruik wordt gemaakt van spelletjes, raadsels en acteurs. Het doolhof is meerdere hectaren groot en kent elk jaar een bijzonder thema.

Labyrinth Barvaux
Website